Concept & Locatie

 Beste buurtbewoner,

Ik wil, samen met jullie, van het pleintje achter het dorpshuis in Muizen een multifunctioneel én veilig plein maken. Hoewel het nog niet zo lang geleden werd aangelegd, stellen de buurtbewoners enkele grote gebreken vast.

Ik wil echter nog een stap verder gaan.

SPELEN zou centraal moeten staan en dit liefst nog in een stimulerende en inspirerende omgeving. Daarom wil ik er een plein van maken waar zowel kinderen als volwassenen kunnen spelen. Sport, spel, ontspanning, theater, muziek,… Het is allemaal “spelen”.

De Grond Der Dingen

In het kader van het project “De Grond Der Dingen“, georganiseerd door Het Arsenaal/Lazarus en Stad Mechelen, wordt 20.000m² nieuw vrijgemaakte oppervlakte ter beschikking gesteld van de bevolking. Je kon ideeën indienen om die ruimte in te vullen.

Ik koos er voor een bestaande ruimte een nieuwe invulling te geven en een oude verkiezingsbelofte nieuw leven in te blazen. Mijn idee voor deze ca. 1200m² werd alvast enthousiast onthaald bij de organisatie, ook al wijkt het licht af van het concept van de ontwerpwedstrijd.

Hier lezen jullie meer over mijn visie en roep ik jullie op om mee te denken;
Ik heb je mening nodig om écht iets te kunnen maken van dit plein!
Hoe meer steun, hoe meer kans op slagen.
Als je wil meewerken; des te beter!

Deel je mening in het formulier onderaan!

Lieven De Vleeschouwer,
Buurtbewoner, vader, muzikant en speelvogel.
Eeuwig kind en er trots op.

Nieuwe invulling

Dit zijn enkele voorbeelden van realisaties op andere plaatsen die als inspiratie en voorbeeld dienen om het idee te visualiseren.

Spelen als doel én middel

“We spelen te weinig. In de brede zin van het woord. Spelen is de beste remedie tegen de ziektes van deze tijd: stress, depressies, overgewicht, gebrek aan afleiding en stimulans. Spelen is het escapisme bij uitstek! Het is een doel én een middel. In het spel neem je initiatief; in groep. 

Huidig plein

Deze foto’s geven enkele gebreken weer van het huidige plein.

Meewerken?

Wil je het verschil maken in je buurt? Wil je mee iets maken van het pleintje aan het Dorpshuis in Muizen?

 Hoewel het nog niet zo lang geleden heraangelegd is, blijken vele buurtbewoners ontevreden met de uitvoering. 

Met het “Hypecourt” project wil ik, in samenwerking met de buurtbewoners, hier een plein van maken waar het leuk en veilig spelen is voor iedereen. Via het project “De Grond Der Dingen” van Het Arsenaal/Lazarus en Stad Mechelen, probeer ik een communicatiekanaal en een draagvlak op te zetten voor een plan waar we als buurt achter staan.

Om het idee te kunnen laten doorgaan naar een volgende ronde, moeten voldoende buurtbewoners er in GELOVEN. Daarom heb ik jullie stem nodig! Vul onderstaand formulier in.

Formulier